Yli miljoona suomalaista elää taloissa, joissa ilmanlaadun taso on viranomaisten suosituksia heikompi. Ihmiset viettävät 90 prosenttia ajastaan sisätiloissa; kotona, koulussa ja työpaikoilla. Päivässä hengitetään 14 kiloa sisäilmaa, joten ilmanlaatuun kannattaa todellakin satsata, sillä puutteellinen ilmanvaihto on selvä terveysriski.
Ongelman tunnistaminen ei ole aina helppoa, sillä ihminen tottuu todella nopeasti huonoon ilmaan, eikä osaa yhdistää siitä aiheutuvia oireita huonon ilmanlaadun syyksi.
Ihminen reagoi huonoon sisäilmaan erilaisina iho- ja ärsytysoireina sekä väsymysoireina, kuten kuorsaamisena, unen pinnallisuutena, pitkittyneenä flunssana tai väsymyksenä sisätiloissa. Sisäilmalla on myös suuri merkitys allergioille ja astmalle altistumiseen. Huonon sisäilma on tutkittu vaikuttavan jopa kognitiiviseen suorituskykyyn eli se heikentää aivotoimintaa. Huonosti toimivan ilmanvaihdon voi tunnistaa aistinvaraisesti myös tunkkaisesta sisäilmasta, ikkunoiden huurtumisesta tai esimerkiksi hitaasti kuivuvasta pyykistä.
Hyvä sisäilma parantaa viihtyvyyttä, työtehoa, unen laatua ja edistää yleistä terveydentilaa. Hyvällä sisäilman laadulla ja sen parantamiseksi tehdyillä investoinneilla on terveydellisten vaikutusten lisäksi myös taloudellinen merkitys, kuten kiinteistön arvon säilyminen.
Toimiva ilmanvaihto on edellytys terveelliseen ja raikkaaseen sisäilmaan. Nykyään on olemassa nopeita ja kustannustehokkaita ratkaisuja, joilla ilmanlaatua voidaan nostaa merkittävästi – ilmanlaadun parantamiseksi tehdyt investoinnit eivät ole enää suuritöisiä ja kiinteistön rakenteita rikkovia.
Mikäli epäilet ilmanlaadun olevan huono, nopeus on valttia tässäkin asiassa. On syytä toimia heti, sillä tilanne on jo kehkeytynyt turhan pitkälle, jos huono sisäilma alkaa aiheuttaa terveyshaittoja.
Ota yhteyttä, niin tarkastamme kotisi sisäilman – tiedät, millaista ilmaa todella hengität. Teemme tutkimuksia erityisesti vanhoihin kiinteistöihin liittyen pientalojen sisäilmanlaatuun ja tarjoamme niihin veloituksettoman sisäilmanlaadun kartoituksen. Kartoituksen pohjalta saat tulostetun raportin toimenpide-ehdotuksineen.
Jätä yhteystietosi, niin olemme sinuun pian yhteydessä!